De Wallenwinkel

De Wallenwinkel

De Wallen,

Toekomst van ons verleden


Aan de hand van persoonlijke herinneringen aan haar verleden als raamprostituee  en openhartige gesprekken daarover met haar tweeëntwintigjarige dochter Robin, schetst Mariska Majoor een beeld van de Wallen en de invloed die maatschappelijke discussie en ingrijpen van de politiek hebben op deze bijzondere buurt.


Tijdens een in het boek beschreven wandeling die moeder en dochter maken over de Wallen praten ze met burgemeester Halsema, sekswerkers en bordeelhouders, maar ook met bewoners, ondernemers en anderen die hier wat te doen hebben. Ze praten over hun leven in- en de toekomst van de buurt.


Ook bezoeken ze een raambordeel waar Mariska vroeger werkte. Er komen intense en ontroerende persoonlijke anekdotes voorbij in de vorm van column-achtige terugblikken in de tijd. Robin reageert eerlijk op de verhalen van haar moeder en maakt onderweg foto’s van de omgeving die, in zwart-wit, zijn afgebeeld in het boek.

     Bestel het boek hier     


‘De Wallen, Toekomst van ons verleden’ is een schitterend boek, prachtig vormgegeven en gedrukt door de prestigieuze Amsterdamse drukkerij robstolk®.

Het is een uitgave van De Wallenwinkel en vanaf 6 mei 2020 verkrijgbaar in diverse Amsterdamse boekhandels en door middel van het bestelformulier op deze pagina.


Boekhandels kunnen zowel hier bij de uitgever bestellen als bij het Centraal Boekhuis tegen de gebruikelijke boekhandelskorting.

Wilt u een door de auteur en fotograaf gesigneerd exemplaar? Bestel dan hier.


Soft cover.

128 pagina’s in omslag met dubbele flappen.

Tekst: Mariska Majoor.

Fotografie: Robin Haurissa.

Verkoopprijs:  € 19,95.


Bio


Een korte bio over de schrijfster, Mariska Majoor en de fotografe, Robin Haurissa, vindt u hier.

De Wallen in beeld


‘De Wallen in beeld’ verscheen in 2005 en was het eerste fotoboek ooit over de Amsterdamse Wallen.


Het omvat 80 pagina’s schitterende foto’s van diverse fotografen en toont het dagelijkse leven op de Wallen tussen 1898 en 2005. Dit prachtige boek is inmiddels een collectorsitem geworden.

 

‘De Wallen in beeld’ is alleen uitsluitend verkrijgbaar via deze website en via het Prostitutie Informatie Centrum (PIC) in Amsterdam. De prijs is 15 euro plus 4,50 verzendkosten.

 

Isbn: 9789081023818

Prijs: € 15

Harde kaft

80 pagina kleur en zwart-wit foto’s

Uitgever: De Wallenwinkel


     Bestel het boek hier     

Gebruik dit formulier bij uw boekbestelling. Na ontvangst krijgt u van ons een bevestiging en informatie over de door u geselecteerde betaalmethode. Als we uw betaling hebben ontvangen, wordt de bestelling de volgende werkdag verzonden met Post.nl.


0%
Sommige verplichte velden ontbreken. Controleer alstublieft het formulier en verzend het opnieuw :)