De Boekenwinkel

De Wallenwinkel

De Wallen,

Toekomst van ons verleden


Aan de hand van persoonlijke herinneringen aan haar verleden als raamprostituee  en openhartige gesprekken daarover met haar tweeëntwintigjarige dochter Robin, schetst Mariska Majoor een beeld van de Wallen en de invloed die maatschappelijke discussie en ingrijpen van de politiek hebben op deze bijzondere buurt.

Tijdens een in het boek beschreven wandeling die moeder en dochter maken over de Wallen praten ze met burgemeester Halsema, sekswerkers en bordeelhouders, maar ook met bewoners, ondernemers en anderen die hier wat te doen hebben. Ze praten over hun leven in- en de toekomst van de buurt.

Ook bezoeken ze een raambordeel waar Mariska vroeger werkte. Er komen intense en ontroerende persoonlijke anekdotes voorbij in de vorm van column-achtige terugblikken in de tijd. Robin reageert eerlijk op de verhalen van haar moeder en maakt onderweg foto’s van de omgeving die, in zwart-wit, zijn afgebeeld in het boek.

Een korte bio over de schrijfster, Mariska Majoor en de fotografe, Robin Haurissa, vindt u hier.

‘De Wallen, Toekomst van ons verleden’  is een schitterend boek, prachtig vormgegeven en gedrukt door de prestigieuze Amsterdamse drukkerij robstolk®. Het is een uitgave van De Wallenwinkel en verkrijgbaar in diverse Amsterdamse boekhandels en door middel van het bestelformulier op onze website. Boekhandels kunnen zowel hier bij de uitgever bestellen als bij het Centraal Boekhuis tegen de gebruikelijke boekhandelskorting.

Wilt u een door de auteur en fotograaf gesigneerd exemplaar? Bestel dan hier.

Soft cover, 128 pagina’s in omslag met dubbele flappen - tekst: Mariska Majoor - fotografie: Robin Haurissa - verkoopprijs:  € 19,95 geen verzendkosten (binnen Nederland).Bestel het boek hier zónder verzendkosten!

Het boek: ‘De Wallen, Toekomst van ons verleden’ is sinds het voorjaar van 2023 ook verkrijgbaar in een Engelse vertaling! Als E-boek en in een geprinte versie is het internationaal en exclusief hier verkrijgbaar via Amazon.

De gedrukte versie is in Amsterdam verkrijgbaar op de volgende plekken:

  • Prostitutie Informatie Centrum, Enge Kerksteeg 3, Amsterdam.
  • De Oude Kerk, Oudekerksplein 1, Amsterdam
  • Museum ‘Ons Lieve heer op Solder, Oudezijds Voorburgwal 38, Amsterdam
  • Het Erotisch Museum, Oudezijds Achterburgwal 54, Amsterdam
  • Boekhandel Scheltema, Rokin 9, Amsterdam
  • Stadsboekwinkel, Vijzelstraat 32, Amsterdam

De Wallen in beeld


‘De Wallen in beeld’ verscheen in 2005 en was het eerste fotoboek ooit over de Amsterdamse Wallen.

Het omvat 80 pagina’s schitterende foto’s van diverse fotografen en toont het dagelijkse leven op de Wallen tussen 1898 en 2005. Dit prachtige boek is inmiddels een collectorsitem geworden.

‘De Wallen in beeld’ is alleen verkrijgbaar via deze website en via het Prostitutie Informatie Centrum (PIC) in Amsterdam. De prijs is 15 euro plus 4,50 verzendkosten.


Isbn: 9789081023818

Prijs: € 15 exclusief verzendkosten

Harde kaft

80 pagina kleur en zwart-wit foto’s

Uitgever: De Wallenwinkel

Als seks werken wordt


‘Als seks werken wordt’ werd voor het eerst gepubliceerd in 1999 en herschreven in 2015.

In dit boek komt alles samen: kennis, ervaring en praktische tips. Alles wat iedereen zou moeten weten over sekswerk, of je nu in het vak zit of niet. ‘Als Seks Werken Wordt’ is niet alleen een handleiding voor sekswerkers, maar ook een eyeopener voor iedereen die graag meer wil weten over dit bijzondere beroep. Hoewel er inmiddels op het gebied van wetgeving het één en ander is veranderd in Nederland, is de informatie die dit unieke boek geeft over sekswerk nog steeds zeer relevant.

‘Als seks werken wordt’ alsmede de Engelse vertaling ‘When sex becomes work’ zijn in gedrukte vorm te koop in het Amsterdamse Prostitutie Informatie Centrum (PIC) en via onze website.

Als E-boek is het hier verkrijgbaar voor € 3,99. De Engelstalige E-versie is verkrijgbaar voor $ 3.99 via Amazon

Prijs Nederlandse versie is 14,95 + verzendkosten 4,50 - prijs Engelse versie is 17,95 + verzendkosten 4,50
Bestel het boek hier